onsdag, september 20, 2006

Instangd i apburen

I dag har jag arbetat med djuren, mata ar "the big event" i den arbetsuppgiften. 04.00 ringde klockan och Bush Baby-babisen skulle da matas med mjolk ur en spruta. Jag kan saga att jag pa allvar ifragasatte vad jag gor har nar jag stapplar tvars over en knallmork gard till vetrinarkliniken for att gora detta helt pa egen hand mitt i natten, mitt i Afrika, med vem vet vilka ormar och spindlar pa lur i buskarna.
Men pa morgonen nar det var stralande solsken pa den absolut vackraste strand jag nagonsiin sett 20 meter fran den veranda dar jag ater frukost, da verkade allt vettigt igen. Men matning 4AM var bara borjan... Det finns en inhangnad med apor som man forsoker ateranpassa till vilt liv och dessa skulle jag alltsa fa vara med och mata i dag. Det ar dubbla dorrar sa att ingen ska smita, jag gar in i en slags sluss och laser dorren bakom mig, sedan oppnar jag dorren in till aporna. Mat tanker dom och kommer rusande, jag blir lite skarrad men gor mitt basta for att spela oberord infor John som jobbar har och som var med. Da kommer en vild apjavel och borjar hoppa och skrika ovanpa buren och en av dem i buren blir sa uppjagad sa han borjar klattra pa mig och jag blir sa uppjagad sa jag borjar skrika. Dessutom har apan som nu klattrar pa mig ett mycket ofrascht sar pa benet. Jag var inte alls nojd... John sager lugnt med sin savliga afrikanska stamma, I'll help you, move back - ratt liten trost med tanke pa att han ar utanfor apburen och move back innebar att faktiskt ga langre in till fler galna apor, allt medan den skrikande hannen, som formodligen haller pa och visar att han ar chef, fortsatter att skrika och hoppa sa hela metallburen skakar. Till slut hoppar bensaret bort fran slussen sa jag kan kliva in dar och lasa till aporna och komma ut i frihet igen! Jag kan saga att jag kommer inte att stalla upp frivilligt pa apmatning igen!
Eftermiddagen var mycket lugnare, jag planerade mitt projekt (som jag ska jobba med tiden jag ar har) tillsammans med Hamici som har hand om utbildnngen av skolbarnen som kommer pa studiebesok. Jag ska satta ihop ett studiematerial till besoken och aven styra upp hur man ska genomfora turer ut till skolor for att forelasa, kanns riktigt kul faktiskt.

3 Comments:

At torsdag, september 21, 2006 8:53:00 fm, Blogger M said...

Fantastiskt roligt Kejt!!! Jag har skrattat högt här på jobbet. Älskar att du benämner honom bensåret också. Vill verkligen se kort från stranden!

 
At torsdag, september 21, 2006 11:37:00 fm, Blogger up said...

hej! Kul att höra att du kommit fram och det gått bra. Verkar ju rätt bra där, eller hur? Strand och sol låter toppen.
Viker mig också åt bensåret, ska bli kul att höra om hur er relation utvecklas...
Själv har jag precis haft flyttgubbar hemma som packat ihop och tagit med sig grejer som ska åka båt till USA. Känns lite tomt o trist i lägenheten just nu men jag drar till Ö-sund snart, så det blir ok.
ha det bra!!
kram U

 
At torsdag, september 21, 2006 4:25:00 em, Blogger em said...

All respekt åt att du går ut mitt i natta i Africka!

 

Skicka en kommentar

<< Home