måndag, september 25, 2006

Svenskmote

Det har varit fel pa en satellit sa inget internet i helgen. Jag har snorklat och varit ut pa bar. Druckit lokala olet Tusker (ljust och blaskigt, precis det jag gillar) och atit en underbar kott-middag pa en restaurang med Banoffiepie - det ar ganska brittiskt har - till efterrratt. Pa lordag var jag pa en bar och drack en ol med en annan volontar nar jag helt plotsligt hor en tjej prata svenska alldeles bakom mig, da vander sig en karl bredvid mig i baren om och borjar prata svenska med henne. Ove fran Lycksele hade varit har sen 60-talet och hade en ratt overlagsen imperialistiskt stil. Berattade dessutom for mig att han brukade doda apor, ganska osmart att saga till nagon som jobbar for en organsiation som forsoker radda dem?! Sandra fran Umea var har och halsade pa sin Kenyanska pojkvan, ett roligt sammantraffande... Nu ska jag ata lunch och kocken fragade om han fick lana pengar av mig i lordags, nagot som ar totalt forbjudet enligt reglerna har, sa efter en del angest sa sa jag nej - undra om han har spottat i min mat som tack?

5 Comments:

At måndag, september 25, 2006 1:46:00 em, Anonymous Anonym said...

Hallå!
det låter otroligt underbart och spännande på samma gång... Jag antar att du inte räknat med att träffa några svenskar så snart. Låter som en riktigt trevlig person den där apdödaren, vi är glada över att slippa honom i Sverige, hoppas att du inte behöver ha med honom att göra i fortsättningen.
Jag är väldigt avundsjuk på alla uppleveleser som du kommer att samla på dig under resan!
Akta dig för farligheter, och ha kul!

 
At måndag, september 25, 2006 1:49:00 em, Anonymous Anonym said...

Just det! Kommer inom kort att maila uppgiften som vi ganska seriöst gick igenom veckan innan du åkte... Återigen tack för den hjälpen, det blev ett mycket bra resultat.
Nu har vi ännu fler uppgifter som bland annat innebär observation av pedagoiska situationer. Ja, du vet... suck... jobbigt att jag inte kan observera dig in action, men det löser sig alltid...

P.s än så länge ingen större skillnad med "högerregering", väntar spänt dock...

 
At måndag, september 25, 2006 7:44:00 em, Blogger kejt said...

Tack alla for kommentarer och mail!! Har haft lite problem med att kunna lasa det, varken internet eller datorer funkar sa bra har ; )
Apfortsattning: pa sondagar sa tar volontarer hand om aporna, det var mao kort for mig att kunna lirka mig ur den uppgiften. 15.30 star jag vid den gamla buren med mat i famnen och kollar angsligt efter min gamle van bensaret. Det se lugnt ut sa jag stanger in mig i slussen med 2 av 4 tallrikar, sedan in i buren. Da kommer en vild jakel och borjar ata som en tok fran de tallrikar jag stallt pa utsidan, hela tiden med uppsikt over mig som ska lasa dorrar och genom slussen och ut for att jaga bort honom. Sa javla medveten om att det var kort for mig att hinna i tid sa vraker han i sig sa mycket han kan och tar resten i handerna och hoppar upp i ett trad. Gissa om jag kande mig lurad. I stressen och strulet sa trampade jag i apbajs ocksa! Jag hatar javla apor!!

 
At måndag, september 25, 2006 10:07:00 em, Anonymous Anonym said...

Fy fan apor verkar värre än elever! OOps. Här har vi så exotiska djur som hårlöss i familjen. Elsa är värddjur... Vanja har krupp o Anni röda prickar. Min hårbotten kliar - surprise! Nu måste jag diska. Diskar du eller blir ni omhändertagna och i så fall finns det plats för mig???? Kram Beata

 
At tisdag, september 26, 2006 8:49:00 fm, Blogger M said...

Usch, det låter verkligen hemskt surt att behöva gå in i den där apburen. Lite som när vi var på zoo och beställde taxi därfirån, fast värre. Hur länge ska Sandra vara där? Är det nån du kan bli kompis med eller umgås du en del med volontärerna?

Hur smakade maten förresten?

 

Skicka en kommentar

<< Home