tisdag, oktober 31, 2006

Jag har sprungit pa stranden.

Ja, och det ar jag mycket stolt over! Sitter nu nyduschad och fresca pa kontoret, alla andra har gatt ut och druckit ol och jag kanner mig lite akterseglad... Nej da, det gar ingen nod pa mig. Har kommit pa att jag ska ha nyttovecka (darav motionsrundan pa stranden) sa jag har avsagt mig allt olande denna vecka, och stallet lockar inte. Ett otroligt trist stalle som alltid ar helt dott forutom ett gang masajer som sitter och suger pa en varm ol var per kvall - efter dagens vandrande och harda krangande av smycken pa stranden. Inte helt forvanande sa ar det priset som lockar; 8 kr for en halvliters flaska och 3.5 for en pint ol pa kran.

I dag skulle vi ha besok av en skola som inte kom, och det har sporegnat igen. Kanns som att jag alltid skriver att det regnar, det gor det inte - och jag har ju fatt hora om snon i Osundstrakten. Saknar nastan vinter. Kul att fa dina Afrika-kommentarer A-K och glada tillrop pa Swahili, jag kampar vidare med studierna och kan nu saga en del meningar men det blir an sa lange ratt begransat. Jag har en ambitios larare (Joseph) sa an finns det hopp, vi har omforhandlat kontraktet och jag betalar nu en ol per lektion - han jagar pa en hel del och ar mycket man om min inlarning. Ja, ingen skola pa besok... skulle jobba lite pa datorn i stallet och da blir det stromavbrott - hander lite titt som tatt. Fick ta en promenad pa stranden i stallet. Nu ar det snart middag - fish and chips i kvall. Passar inte sa bra in i min halsovecka.

Hade ett ngt konstigt samtal i veckan nar jag skulle ta reda pa vilket datum en person (Issa) var fodd i samband med att jag hjalpte honom skaffa en e-mailadress och jag trodde att vi hade sprakproblem nar jag fick 'jag vet inte' till svar. Tog Joseph till hjalp och efter en utredning pa Swahili sa visade det sig att Issa verkligen inte visste nar han var fodd. Och Joseph som sag min forvaning skulle forsoka radda Issas heder genom att saga att han ibland inte heller visste nar han var fodd. IBLAND? Vet han vissa dagar och inte andra? Samma kvall kom amnet upp igen -
Joseph: According to my official papers I was born 1984 but I strongly feel I belong to 1983.

2 Comments:

At tisdag, oktober 31, 2006 8:13:00 em, Anonymous Anonym said...

HEJ HAR DU HAFT DE BRA I AFRIKA
IDAG HAR JAG VAT PÅ SPÅRVAGNMUSEU
JA LEDID NU
PÅ SÖNDA FEST
NIL LEO INGRID ASTRID TED LEON
GRETA ADRAN
FRÅN INGRID

 
At fredag, november 03, 2006 11:14:00 em, Blogger em said...

Heej Kejt!!!
Jag läste lite av din blogg.
Jag undrar om det ee varmt i vattnet
där nere i Kenya och jag tycker att aporna ee jätte fiina.
Känns det inte konstigt att vara mee dom?
Har du nåra andra kompisar också;)?

Ha det bra kram SImon


p.s.moster undrar vad det högsta du sett en masaj hoppat är.d.s

 

Skicka en kommentar

<< Home