tisdag, november 28, 2006

Kort2

Allas var Bush baby (oronmaki)! Bara en babis nar han hittades helgen innan jag kom, nu en stor pojke som alskar grashoppor.

Och har har vi delar av dagens fangst – jag ar mkt imponerad av mig sjalv som nu vant handskas med grashoppor. Just denna sort ar min favorit; nar dom ar stora ar dom langsamma och latta att fanga, och man behover sa klart inte lika manga heller.

Extremt stor spindel (ca 15 cm lang och lite harig) som hade byggt ett enormt nat dar den i ca en vecka satt och lurade alldeles utanfor vetrinarkliniken. En morgon sparlost borta och jag har nu lart mig (mer an jag ville veta?!) att spindlar ater upp sitt nat innan dom drar vidare och bygger nytt pa annat stalle. Freska!

Den okanda apburen! Har vistas beslagtagna fore detta husdjursapor som ska ateranpassas till ett liv i det vilda igen. Det har ar platsen dar bensaret attackerade och dar den mycket forvirrade Mr Sykes (som visst ar en flicka) klattrade upp pa mitt ben och skrek. Mr Sykes och jag ar nu, efter en risig start, mycket goda vanner och hon far tillochmed sitta pa min axel (och leta efter loss i mitt har!) nar jag rengor buren.

Det har ar ocksa buren dar en klantig hollandsk volontar (total idiot aven pa andra satt, morr!) lamnade dorren olast nar jag holl pa och stada sa tre apor smet ut och alla trodde att det var mitt fel eftersom det var jag som var inne i buren nar det hande. Det tog typ tre timmar att fa in dem igen och inte heller helt latt att veta vilka som var vara apor och vilka som var vilda. Nar vi kande oss nojda med antalet vi hade sa var det tva vervets som satte igang och para sig i buren, vilket iofs hade varit OK om det inte vore for att alla dom vi hade fran borjan var pojkar…

Mr Sykes, min omhetstorstande favoritapa! Hon ar fran Nairobi och lite tjock jamfort med sykes-aporna pa kusten. Detta gor henne sa klart bara an mer bedarande.



Vervet

Da djuren ska behandlas som vilda far vi inte ge dom namn, sa dom far kodnamn ex Mr Sykes, The Italian, Number Five och har har vi Blueballs som smaskar pa sin middag.

Nar pojk-vervets blir vuxna far dom denna giftiga fargkombination pa sina private delar.