söndag, november 05, 2006

Saker jag borjar bli bra pa...

...men aldrig kommer att ha ngn nytta av i Sverige:

Fanga grashoppor
Var lilla bushbaby som skulle vara har i tva veckor men fortfarande finns kvar har nu blivit en stor pojke och lamnat babisgroten bakom sig, nu ar det grashoppor som galler. Men eftersom han inte riktigt kan jaga sa ar det saklart volontarerna som far jaga at honom. Da ar det svart att erkanna att jag inte riktigt gillar insekter. Forsta forsoket gick sadar - grashoppor ar rejalt snabba och man jagar genom att helt sonika forsoka fanga dom med handen. Forsta gangen jag fick en i handen sa stallde jag sa klart till med en liten scen och borjade hoppa runt och skrika for att den var sa acklig i handen. Joseph (som varit med kvallen innan nar jag fatt ett liknande utbrott kring en ovanligt stor kackerlacka som sprang runt min fot) fragade lugn om det fanns nagot jag inte var radd for - ja vad svarar man? Men noden ar uppfinnignens moder eller ngt liknande... jag kom pa att om jag stoppade en plastpase framfor grashoppan sa kommer den att hoppa rakt in i pasen nar den blir radd, jag bohover bara stanga pasen och sedan ar det klart. Har borjat bli mycket skicklig pa denna jaktteknik och fangade i dag inte mindre an fem st pa en kvart. Grattis till mig!

Kunna apnamn pa Swhili
Hade en skola har i gar och jag skulle for forsta gangen ha en grupp sjalv. Borjade mycket entusiastiskt att beratta om apor och speciellt Colobus och olika faror for aporna osv. Hade nog hallit pa i ca 20 min nar jag tankte att detta ar bra tid for paus och for dem att skriva lite om vad jag berattat. Blev latt forvanad nar det visade sig att dom inte visste ngt om det jag pratat om, blev annu mer forvanad nar det visade sig att dom inte pratade engelska. Deras larare hade da varit med hela tiden men varit alltfor artig for att papeka att ingen fattaade vad jag sa. hmm - ja da var det ju himla bra att jag kan rabbla upp alla apnamn pa Swahili - dar vann jag lite cred hos barnen i alla fall. Fortsatte dagen med lararen som tolk.

Avslutar med ytterligare en obetalbar kommentar, torsdagar gar man runt pa fm och raknar colobus-apor pa olika stallen for att halla koll pa populationen. Jag Joseph och John (som jobbar har) hade detta som vart uppdrag i torsdags. |John blev pappa for forsta gangen for tva veckor sedan och han berattade ganska ingaende om sina vedermodor som smabarnsforalder. Ingen nattsomn och passa upp pa sin fru och tvatt och laga mat osv inte vad en Kenyansk man ar van vid inser jag. Hur som, efter ett tag sager Joseph att han ocksa skulle vilja ha fru och barn ngn dag, varpa John bara skakar pa huvudet och svarar: Joseph, it is very expensive having those people in your house.

3 Comments:

At onsdag, november 08, 2006 3:43:00 em, Blogger em said...

Those people, viker mig!
Kommer att vilja ha med dig på alla resor där det finns äckliga djur. Du är enormt modig!!!

 
At fredag, november 10, 2006 3:23:00 em, Anonymous Anonym said...

Jag och Stefan Schubertsson är väldigt avundsjuka på dig Kattis. Vi slutar nu för veckan och har att se fram emot nollgradigt mörker och provrättning. Hakuna matata såinåthelvete!
/Ove

 
At lördag, november 11, 2006 12:21:00 em, Anonymous Anonym said...

Nu har du snart varit borta i två månader. Ska du lämna dina apor nu? Har du bestämt vart du ska åka? Jag håller med Ove och Stefan, nog är jag också lite avis. Jag läser om dina strapatser lite nu och då men är dålig på att skriva själv, beror antagligen på att det inte händer så mycket här hemma. Jag trivs på mitt nya jobb och pratar inte längre om att bli hemmafru! Jag tror inte jag är så sugen på att höra till "those people". Jag kan till och med tänka mig att jobba i 30 år till!!!
Ha det bra, kramar från Doktorn

 

Skicka en kommentar

<< Home