lördag, november 25, 2006

Dear Diary

Lordag 25/11
Vaknade av vackarklockan 06.00 var ganska trott sa det tog ett tag att trassla mig loss ur myggnatet. Kladde raskt pa mig springklader och gick sedan och matade var bushbaby (oronmaki), den har borjat en ny rolig vana som gar ut pa att den sitter langst bak i buren och hopper med ett skutt fram till gallret och landar mitt pa det, utspand som pa ett kors och visar upp sin tjocka cerelac-mage. Det fanns inga grashoppor sa det blev banan till frukost.

Sedan forsokte jag springa pa stranden (har bestamt mig for att bestiga Mt Kenya sa nu ligger jag i hardtraning), men vattnet gick sa hogt upp pa stranden att jag gav upp och gick tillbaka. Och nar jag kommer upp till huset igen sa fangar en ap-bajskorv mitt intresse. Att dom ligger och skrapar runt huset ar i sig ingen overraskning (3 ggr i duschen, 1 ggr i diskstallet, 1 ggr pa strykbradan osv) men denna var lite speciell, den rorde namligen pa sig. Efter att ha narstuderat ett tag inser jag att det ar en insekt under den som forsoker bara ivag den. Jag sparkade hela prylen rakt in i tradgarden. Sedan dusch och frukost; mjolk, banan och dom godaste cornflakes jag nagonsin atit (market heter Tammies - afrikanskt?).

Forsokte jobba lite pa en dator, vi har hela tiden problem med datorer; internet som inte funkar, stromavbrott, server som kraschar, for manga personer pa for fa datorer etc, jag tog darfor ledigt och solade i fredags sa jag kanner att jag nu maste jobba ikapp lite. Haller pa och tillverkar en marknadsforingsbrochyr och fixar till en namngivningstavling till en nyfodd colobus. Det ar for ovrigt ratt skont att sitta pa kontoret da det har AC. Men jag blev uppkallad till vetrinarkliniken dar tva apor som lekt i en fargburk skulle rengoras. En fick vi in i kvallen innan och jag skulle forsoka klippa bort nedfargad pals och rakad klippa i apans skinn! Kanner mig som varldens absolut samsta djurrattsaktivist, jag misshandlar helt enkelt aporna varre nar dom kommer hit. Har inte berattat for chefen om detta an, ska forsoka morka in i det langsta. Efter detta misslyckande forsokte jag halla mig undan djur (for deras eget basta) men lyckades bli indragen anda och tillbringade hela fm med att kamma whitewash ur palsen pa tva nedsovda apor, dom sag otroligt elandiga ut nar dom var klara. Genomblota och tufsiga med fargstank i ansiktet och bitar av kroppen rakade och nakna. Och lite ostadiga av nedsovningen, men dom aterhamtade sig snabbt.

Lunch=chapati och bonor; gott och som vanligt farsk ananas till efterratt. Efter lunch akte jag och Stuart och tittade pa en amerikansk tjej fran Nairobi som haller pa och malar en vaggmalning pa en skola for att sprida colobus trust miljobudskap. Hon hade ett stort hov av barn som publik. Vissa hade tillochmed hamtat stolar och satt och tittade pa henne. Jag lyckades klia sonder ett myggbett coh det blev nastan lika intressant som malandet - typ fem barn som stod i halvcirkel runt mig och pekade och tittade - Mzungun (vit person) bloder! Vaggmalningen var mycket snygg i alla fall.

Sedan till poolen och badade och segade, har precis borjat lasa en ny bok av Ben Elton som handlar om jordens undergang, mysko an sa lange. Tillbaka hem och middag - rester fran kylen. Jared var kock ar ledig, sa pa helgerna "lagar" vi mat sjalva. Joseph och Stuart ute och dricker ol, jag och Catherine inne och ar trakbollar. Jag ska mata bushbaby till 12 i natt sa jag kan inte ga och lagga mig heller. Saknar TV mycket!

1 Comments:

At måndag, november 27, 2006 7:23:00 em, Blogger em said...

För det första så är ordet ap-bajskorv ett av det roligaste jag sett i tryck på länge!!! Sedan kan du verkligen konsten att beskriva din vardag på ett roligt sätt Kejt. Dessutom är det sanslöst att det du beskriver är din vardag... Själv håller jag på att förgås i novembermörkret. Otroligt med nästan 10 plusgrader i slutet av november, dock inte poolväder som på vissa andra ställen. Var och tittade på en 3:a i Solna igår, mycket sugen på att lägga bud. Vi får se hur mycket den verkar stiga. Ja, det var väl det mest spännande - en "nästanhändelse" - för tillfället. PoK!

 

Skicka en kommentar

<< Home