lördag, december 02, 2006

Nu bar det av!
















I morgon sondag aker jag nattbuss till Nairobi, sedan vidare till Mt Kenya och tisdag efter lunch borjar bestigningen. Ser fram emot det mycket! Det ar sno och minusgrader pa toppen sa det kommer kanske att kannas lite som hemma. Sedan kommer Catherine att aka tillbaka hit till Diani och jag ska aka runt i Kenya pa egen hand. Har inte riktigt bestamt vart jag ska styra kosan an men det loser sig sakert.

I onsdags var jag till Mombasa och skulle forlanga mitt visa i Kenya, det var verkligen den helt otroligt omstandliga affar man kan tanka sig att det ska vara i Afrika. Forst ska man registrera sig som "alien " pa ett stalle. Detta stalle hade dessvarre brunnit upp sa efter att ha fragat runt lite sa hittade vi det nya stallet, pa sjunde vaningen! Hissen sag mer an livsfarlig ut sa vi tog trapporna, i tropisk varme. Val dar och efter att ha fyllt i formular och pratat med tva olika personer sa ville dom inte forlanga, man kan inte forlanga det som fortfarande ar giltigt. Efter lite lockande och tjatande sa fick jag igenom att dom skulle forlang mitt. Hamta nytt formular pa annat stalle, prata med en man i ett rum, tillbaka till sjunde vaningen, fick lamna fingeravtryck pa alla tio fingrar pa tva stallen, fylla i mer papper, fa nagra stamplar, tillbaka ned, ny man och nya stamplar, ut till en kassa med lang ko, fel kassa ny ko och nya stamplar och nya papper som fylls i, tillbaka till ursprungskassan och stampla lite till och sedan klart. Ja det var nagra val anvanda timmar i mitt liv! Nar vi sedan satt och at lunch sag jag det ackligaste jag tror att jag sett i hela mitt liv, ett stort trad som var helt fyllt med spindlar TOTALT OVERSALLAT!!! TUSENTALS - det var vidrigt! Forsokte ta kort men det var svart att fa fram vidden av vidrigheten, det maste ha varit tusentals spindlar i hela tradet, detta ar bara typ en liten detalj. Dom storsta typ 15 cm langa... det andra kortet ar farjan over till Mombasa....

3 Comments:

At måndag, december 04, 2006 2:41:00 em, Blogger em said...

Vad kul att se kort på alla ställen och personer som du skrivit om. Men fy tusan vilket äckligt spindelkort!! Jag började nästan vomera.

Lycka till med bergsbestigningen!

 
At tisdag, december 12, 2006 1:16:00 em, Blogger M said...

Fy fan Kejt. Jag är så otroligt tacksam över att vara i Sverige. Eller i alla fall inte i Afrika. Så grymt snuskigt. Otroligt äckligt.

Ha det så bra och passa dig.

 
At onsdag, december 13, 2006 11:01:00 fm, Anonymous Anonym said...

längesedan sist! Här regnar vi bort...bokstavligt talat. Var är du? du frös väl inte fast på toppen? STOOOOOR kram från Beata

 

Skicka en kommentar

<< Home