fredag, december 15, 2006

Pa resande fot

Nu har jag lamnat min trygga varld pa Colobus Trust och gett mig ut i vida Kenya och reser runt ENSAM. Det har gatt bra hittills, givetvis sma upp- och nedgangar men pa det stora hela positivt. Jag och Catherine borjade med att bestiga Mt Kenya, nagot som jag ar oehort stolt over! Det var JOBBIGT. Dag1 latt som en platt och vi blev nog lite overmodiga. Dag2 gick vi over nagot sa motsagelsefullt son en vertikal myrmark, man tanker sig ju att den borde rinna bort?! Men det var som det later, blott och brant och nu borjade vi ana att detta kommer att bli lite av en utmaning. Man blir ju inte piggare av att luften blir tunnare och tunnare dessutom, pa ca 4000 m hojd borjade vi kanna stor sympati for astmatiker. Dag3 blev det stora mandomsprovet; vaknade 2.30 och borjade sista uppstigningen vid 3.00. Forst grus i tvar uppforsbacke och sedan sno i en timme och sedan ratt skrammande klattring pa slutet. Men vi nadde vart mal och stad pa toppen ca 6 och sag solen ga upp. Det var en otrolig upplevelse! Det var inte langt till tararna... Sedan ned samma vag + hela den vag vi gatt dagen innan. Jag tror sallan jag varit sa trott som jag var nar vi avslutade den dagens vandring. Dag4 latt som en platt igen och vi var nere vid lunch. Kandes skont att ta av sig mossan som jag i princip haft pa konstant i 4 dygn. Det var KALLT pa berget!

Sedan tillbringade jag tre lyxiga skamma-bort mig sjalv dagar i Nairobi. Tyckte att jag var vard det! Catherine akte hem till aporna (och jag har fatt illavarslande besked om att Mr Sykes ar skadad!! en olycka i apburen!), jag har varit pa bio tva ggr, fikat och atit pa pa mitt favoritfik Nairobi Java House - valdigt vastinspirerat och prisewr darefter. Har provat ut nya glasogon och varit pa fotoutstallning osv. Manga sager att Nairobi ar sa farligt och hemskt, jag tycker att det var en mycket trevlig stad! Tar till mig info fran en guidebok som sager att overlever man Nairobi sa klarar man vad som helst i afraika efter det. Det later ju bra.

Just nu ar jag i Nakuru (sjo som ar nationalpark) har varit pa safari i dag och sett bla flamingos, noshorningar och giraffer. Sjalva staden Nakuru, dar jag bor, ar lagom stor och gemytlig och jag har varit och kollat in programmet for kvallens visning pa bion, nagot konstigt amerikanskt jag aldrig hort talas om. Innan Nakuru var jag vid en annan sjo; Naivasha. Taltade med ramande flodhastar utanfor (elstngsel) men var for trott for att ga ut med ficklampa och titta pa dem. Sedna cyklade jag vilse i en nationalpark och var mycket irriterad innan jag kom ratt igen. En helvetesdag i ngt som mycket passande heter Hells Gate.

2 Comments:

At måndag, december 18, 2006 8:04:00 fm, Blogger em said...

Låter som en helt fantastisk upplevelse Kejt!!! Ser fram emot bilder från Mt Kenya senare? tycker du är modig som reser själv, särskilt efter att ha läst det där om att överlever du Nairobi så... Lova att du är rädd om dig!

Här hemma har det äntligen blivit lite kallare, faktiskt under nollstrecket! Dock ingen snö ännu... Bara 4 arbetsdagar kvar, sedan drar vi upp till Öset och firar jul. Ska bli såå skönt! Är samtidigt lite stressad över att åka bort när vi samtidigt ska försöka sälja vår lägenhet. jag vet, asbra tajming att sälja i slutet av december... Hur som helst hoppas jag att du får en helt underbar, annorlunda och mysig jul i Afrika. Saknar dig massor! Tusen pussar och kramar!!!

 
At måndag, december 18, 2006 1:21:00 em, Anonymous Anonym said...

Vilken bergsbestigare! Här klättrar man mest upp till B33. Har uppdaterat mig vad gäller dina Afrikaupplevelser och det är så kul att läsa! Förstår att det var skönt att komma iväg till storstan.Hur firar du jul? Här är det tre dagar kvar innan lovet-nedräkningen har börjat...

Kram från Pia

 

Skicka en kommentar

<< Home